TEOKSET

EDVARD MUNCH - ELÄMÄN TANSSI

Erikoislaatuinen flamencotanssiteatteriteos Edvard Munchista, norjalaisesta kuvataiteilijasta. Katja Lundénin ohjaama ja koreografioima teos kertoo flamencon keinoin Munchin elämästä, hänen suhteestaan naissukupuoleen ja elämän eksistentiaalisen ahdistuksen taikapiiriin. Lue lisää »


KROMOSOMI 47 FLAMENCO!

Helsingin X flamencofestivaalilla v. 2007 sai kantaesityksensä suomalais-espanjalainen flamencoteos KROMOSOMI 47 FLAMENCO! Teos kertoo ihmisen kokemuksista ja unelman toteutumisesta; siitä, miten flamencon voima nostaa murjotun, äänettömän miehen kummajaisesta kanssaihmiseksi. Lue lisää »


¡LA MÁSCARA!

La Máscara -teos kertoo ihmisen sisäänrakennetusta tarpeesta naamioitua. Naamio on suojamekanismi, tapa varjella itseä muulta maailmalta. Se on myös tärkeä huijaamisen ja itsepetoksen väline, jota ilman monet eivät yksityisyydessäänkään esiinny. Lue lisää »


ITKEN POIS IHANAT SILMÄT

Pienoisteos Kantelettaren hengessä sai ensi-iltansa Helsingin X Flamencofestivaalilla v. 2007. Lue lisää »


SHADOWPLAY

Shadowplay on nimensä mukaisesti varjoleikki, suuri etsivätehtävä, jossa hukataan niin oma itse kuin toinenkin, kaapataan valokeiloja ja uidaan Varjon alitajuiseen todellisuuteen. Lue lisää »


NORSUN ELÄMÄÄ - LA VIDA DE UNA ELEFANTE

Teos on valmistunut Afrikassa Villa Karon taiteilijaresidenssissä, jossa Lundén työskenteli stipendiaattina talvella 2010–2011. Lue lisää »


COM2PAS

Com2Pas on labyrintti, joka mittaa ihmisen tahtoa valinnan edessä. Se on ongelmanratkaisua, näennäisen harmitonta leikkiä ja peliä, joka pakottaa ihmisen toimimaan mahdottoman edessä. Lue lisää »


MACHINA FLAMENCO

Katja Lundén Companyn Machina Flamenco on mainetta niittänyt ja Pakko tanssia -finaalistakin tuttu flamencokone, joka ei pysähdy! Se perustuu flamencon suuren uudistajan Enrique Morenten ja suomalaisen Cleaning Womenin musiikkiin. Teoksessa kone käy kuumana kun moderni ja perinteinen flamenco ajavat toisiaan takaa! Lue lisää »