AHO & LUNDÉN CO: ESTADOS DEL YO -
MINUUDEN MUOTOJA

Koreografia: Rafaela Carrasco
Tanssi: Emilia Aho ja Katja Lundén
Musiikin sävellys: Pablo Suárez ja Juan Antonio Suárez "Cano"
Muusikot: Pablo Suárez, piano; Juan Antonio Suárez "Cano", kitara; Antonio Campos, laulu; José Luis López, sello
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Kengät: Begoña Cervera
Laahushameet: José Tarriño

Maailmankuulun flamencokoreografin Rafaela Carrascon teos Estados del yo – Minuuden muotoja on merkittävimpiä flamencoteoksia Suomessa vuosiin. Carrasco kuuluu sukupolvensa arvostetuimpiin nimiin ja on voittanut useita maineikkaita palkintoja. Teoksen tanssijat ovat suomalaisen flamencon kärkeä. Emilia Aho on tanssinut mm. sevillalaisen huippukoreografin Andrés Marínin teoksessa Abstracción, Katja Lundén on puolestaan luonut kansainvälistä uraa esiintyen eri kokoonpanoissa mm. Espanjassa, Monacossa ja Ruotsissa.

Carrasco loi teoksen Lundénille ja Aholle, joiden tekniset taidot ja avoin suhtautuminen flamencoon alati uusiutuvana taidemuotona antoivat hänelle mahdollisuuden työskennellä vapaasti. Vaikka teoksen tanssityyleistä hallitsevin on flamenco, on siinä kuitenkin vaikutteita esimerkiksi nykytanssista.

Teos kertoo kahden erilaisen naisen tarinan. Tanssijat etsivät itseään ja toisiaan, persoonallisuuttaan ja yhteyttä maailmaan. Aihetta lähestytään teoksessa vaihtelevan liikekielen ja musiikkityylien kautta, mikä luo mielenkiintoista moniulotteisuutta myös sen visuaaliseen ilmeeseen. Tunnelmat vaihtelevat pelkällä kitarasäestyksellä tanssituista numeroista loistavan bändin täyteläiseen flamencoon.

Teoksen musiikin ovat säveltäneet Pablo Suárez ja Juan Antonio Suárez "Cano". He ovat Espanjan ehdotonta eliittiä, nuoria ja uutta luovia taiteilijoita.

Teos kantaesitettiin Tampereen Flamencoviikolla v. 2008. Teosta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Valtion tanssitaidetoimikunta ja Helsingin kaupungin kirjasto- ja kulttuurilautakunta.

Emilia Aho ja Katja Lundén tanssivat Estados del yo -teoksen espanjalaisen flamencokenkämerkin Begoña Cerveran kengillä. Merkin keulakuva on maailman parhaisiin flamencotanssijoihin kuuluva Eva Yerbabuena.

flamencox3

Katso video »

Lue lisää teoksesta ja tekijöistä Alma Flamencan sivuilta
www.almaflamenca.net »

« Edellinen | Seuraava »